A tehetségnek utat adunk! – te merre tartasz?”
és „A tehetségnek utat adunk 2.0! – te merre tartasz?”

A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram hazai potenciális pályázói kör előtt való népszerűsítése érdekében folytattunk kampányt az elmúlt 2 évben.

2021-ben a Nemzeti Tehetség Program keretében elnyert támogatásnak köszönhetően a kapcsolódó arculattervezési, stratégiaalkotási és projektmenedzsment-feladatokat láttuk el. Útjára indítottunk egy új Ambassador Programot, valamint az ösztöndíjprogram közösségimédia-platformokon történő népszerűsítését tűztük ki célul. 2022-ben újabb egy évre kaptuk meg a lehetőséget, ezúttal a korábbi feladataink folytatása mellett médiakampánnyal is erősítettük az Ösztöndíjprogram népszerűsítését.

Célunk mindkét évben a „Stipire” való jelentkezési számok növelésén túl a tudás, tanulás, kitartás „trendivé” tétele, továbbá ebben a személyes felelősség kihangsúlyozása volt. Kampányunk egyik központi eleme az Ösztöndíjprogramban részt vett, illetve résztvevő diákokból, hallgatókból létrejövő ún. „scholarship ambassador”-okra összpontosult, hogy a közösségi médián keresztül hitelesen és releváns tartalmakkal érhessük el a potenciális célcsoportokat. Személyes sztorikkal és konkrét történetekkel világítunk rá a peregrináció jelentőségére: ez egy win-win szituáció a jelentkező egyénnek, és az országnak egyaránt.

Kampányunkkal a fiatal célcsoportot bátorítva szerettük volna cselekvésre sarkallni azzal, hogy a lehetőség adott, a kérdés az, hogy ők élnek-e vele, tesznek-e érte – mert a segítséget és támogatást megkapják hozzá a Stipendium Peregrinum program jóvoltából.

“A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram népszerűsítésével összefüggő feladatok támogatása” pályázat a Miniszterelnökség Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter megbízásából a Nemzeti Tehetség Program lebonyolításában 15 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatással valósult meg 2021. július 1. - 2022. június 30. között.

„A Stipendium Peregrinum Ösztöndíjprogram népszerűsítésével összefüggő feladatok támogatása” pályázat a Miniszterelnökség (jogutódjaként a Kulturális és Innovációs Minisztérium) megbízásából a Nemzeti Tehetség Program lebonyolításában 17 000 000 Ft vissza nem térítendő támogatással valósult meg 2022. július 1.-2023. június 30. között.
SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2021/22SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2022/23